You are here: Home » Kleding » Goedkope merkkleding? Wij zochten het uit

Goedkope merkkleding? Wij zochten het uit

Er wordt veel merkkleding goedkoop aangeboden.Steeds meer online winkels adverteren dat de merkkleding bij hen op de website door mag gaan als goedkope merkkleding. Maar wat wordt er nu eigenlijk onder goedkope merkkleding verstaan? Is de kleding dan opeens van het prijsniveau van bijvoorbeeld de Zara of H & M of is de merkkleding relatief goedkoop in vergelijking met diezelfde kleding in een andere winkel? Wear heart on Sleeve zocht het voor u uit.

Goedkope merkkleding: een relatief begrip

Vast staat dat goedkope merkkleding kan doorgaan als relatief begrip. Voor veel mensen is merkkleding, ongeacht het feit dat het in de ene winkel goedkoper wordt aangeboden dan in de andere, sowieso duur. Maar zelfs die mensen proberen de webshops aan te spreken. Is dat terecht? Niet helemaal.

Merkkleding goedkoper dan elders

Want de merkkleding is helemaal niet zo goedkoop als de meeste online winkels doen voorkomen. Door hun uitingen lijkt het net alsof merkkleding opeens betaalbaar is voor iedereen, maar in feite is dat niet het geval. Wat is dan wel het geval? De merkkleding is inderdaad goedkoper dan bijvoorbeeld in de winkel van het merk zelf (neem de G-star store, die producten van het eigen merk net wat duurder aanbiedt dan een willekeurige webshop dat doet). Het is dus enigszins misleidend wat de online winkels proberen.

Voorbeelden van goede webshops

Er zijn natuurlijk altijd voorbeelden van webshops te vinden die niet op die manier werken. Ook zij bieden dan vaak goedkopere merkkleding aan, maar laten niet blijken dat deze kleding voor iedereen betaalbaar is. Een voorbeeld van zo’n webshop is Contessa. Een ander goed voorbeeld is het bedrijf achter de website kleren.com. Ook dit bedrijf spreekt in haar reclame uitingen niet over merkkleding die betaalbaar is voor iedereen. In plaats daarvan bieden zij simpelweg merkkleding aan tegen betere prijzen dan de concurrenten. Een goed kledingadres dus.